Η χωματερή της Άνδρου εξακολουθεί να μολύνει το Αιγαίο ΣΚΑΪ TV 13-05-2011

diatomi
Joined: 04/09/2009
User offline. Last seen 7 εβδομάδες 6 ημέρες ago.

Και όμως ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ η παράνομη χωματερή της Άνδρου ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ.... με την έγκριση του Δημάρχου!!! παρά τις αντίθετες καταδικαστικές αποφάσεις !!!

ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ Η ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΟΝΟ.... ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ.

Ξέχασε φαίνεται ο δήμαρχος την ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΟΤΑΣΗ για δεματοποίηση μέχρι να έρθει το θαυματουργό;;;; ; Σουκομηχάνημα, που δεν θαυματούργησε ΑΚΌΜΗ ΠΟΥΘΕΝΑ μέχρι σήμερα;

Δείτε το σχετικό απόσπασμα στο ΕcoΝews του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ την 13-05-2011  ΕΔΩ.

diatomi
Joined: 04/09/2009
User offline. Last seen 7 εβδομάδες 6 ημέρες ago.
Απαντήσεις Τ. Μπιρμπίλη στη Βουλή την 10-05-2011

Πρόστιμο 8.600 ευρώ στο δήμο για την περιβαλλοντική καταστροφή με την κατάρρευση της παράνομης χωματερής και εντολή για οριστική διακοπή απόρριψης των σκουπιδιών στη θέση Σταυροπέδα.
..........................................

Γνωστοποιείται ακόμη ότι εκτιμώμενο κόστος για την περισυλλογή απορριμμάτων ΧΑΔΑ στη θέση Σταυροπέδα ανέρχεται σε 500.000 ευρώ, ενώ η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου έχει ζητήσει από το δήμο Ανδρου την οριστική διακοπή απόρριψης απορριμμάτων στη θέση Σταυροπέδα και την έναρξη εργασιών οριστικής αποκατάστασής του.

...........................................

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο ευρωβουλευτής και μέλος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Θ. Σκυλακάκης, ο οποιος επεσήμανε πως το Μονομελές Πρωτοδικείο Σύρου απαγόρευσε, με προσωρινή διαταγή που εξέδωσε, τη λειτουργία του Χώρου Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων στη Σταυροπέδα Ανδρου. Έτσι, όπως υπογραμμίζει, ο δήμαρχος αναγκάζεται πλέον να σταματήσει την πρακτική της απόρριψης των σκουπιδιών στο σημείο και με απόφαση της δικαιοσύνης.

 

Δείτε ολόκληρο το σχετικό δημοσίευμα της Ναυτεμπορικής ΕΔΩ