Ανάδειξη περιβαλλοντικών προβλημάτων.

musioelias
Joined: 01/16/2009
User offline. Last seen 2 έτη 5 ημέρες ago.

Γνωρίστε μας περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής του χωριού σας στην Άνδρο, με φωτογραφίες ή βίντεο και μικρό κείμενο ώστε να συγκεντρωθούν και να προβληθούν ενιαία.

STROFILAS
Joined: 02/12/2009
User offline. Last seen 10 έτη 24 εβδομάδες ago.
ΔΙΟΞΙΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ

Δείτε τα παρακάτω τρία βίντεο στο YouTube με την φωτιά στις 15-5-2009, που έκανε θάλαμο δηλητηριωδών αερίων το νησί.
www.youtube.com/watch
www.youtube.com/watch
www.youtube.com/watch?v=4gYkAEYi_Q0

ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ;
ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟ που βρίσκεται ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΗΡΥΓΜΕΝΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΥΨΙΣΤΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ στην Άνδρο.

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ;
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΓΗ ΑΛΛΑ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΟΞΙΝΕΣ ΠΟΥ ΕΚΛΥΟΝΤΑΙ και μπαίνουν στην τροφική αλυσίδα;
Γιατί τουλάχιστον τρία χρόνια τώρα, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ προς τις τοπικές αρχές;
Γιατί δεν έχουν εκδόσει ένα ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ και ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ την αδιαφορία και ανικανότητα των υπευθύνων για την επίλυση του προβλήματος αυτού;

diatomi
Joined: 04/09/2009
User offline. Last seen 12 εβδομάδες 5 ημέρες ago.
Εξεύρεση θέσης δημιουργίας ΧΥΤΥ στην Άνδρο.

Από το site simatoros.wordpress.com μεταφέρω το κατωτέρω σχόλιο:

Είναι αναγκασμένοι πλέον οι τοπικοί άρχοντες να αφήσουν στην άκρη τις μικροπολιτικές τους σκοπιμότητες και την διαπλοκή τους με τα τοπικά οικονομικά συμφέροντα και να χωροθετήσουν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΧΥΤΥ στην ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ κατάλληλη περιοχή του “στενού” στην νότια περιοχή ΄του νησιού στην περιοχή του Δήμου Κορθίου.

Είναι η καταλληλότερη περιοχή διότι ευρίσκεται μακριά από οικισμούς, πηγές, αρχαιολογικούς χώρους κλπ. Όποιο χάρτη της Άνδρου και να ανοίξεις δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός για να αντιληφθείς ότι η περιοχή αυτή (που είναι τεράστια σε σχέση με την έκταση που απαιτείται για ΧΥΤΥ), είναι Η ΠΛΕΟΝ ΑΓΟΝΗ ΚΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ(βλέπε τον ως άνω χάρτη Google), ΑΝΥΔΡΗ (το επιβεβαιώνουν οι επίσημοι υδρολογικοί χάρτες της Νομαρχίας Κυκλάδων), και γενικότερα πληρεί τις περισσότερες προϋποθέσεις που απαιτούνται για την δημιουργία ΧΥΤΥ στην Άνδρο.

Η μή κεντροβαρική θέση της περιοχής ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ επιβάρυνσης του κόστους μεταφοράς των απορριμμάτων, αλλά αντιθέτως θα δημιουργήσει μερικές ακόμη θέσεις εργασίας με την τυχόν προμήθεια επιπλέον μερικών απορριμματοφόρων. Είναι μια θέση ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ συμφωνουν ότι είναι κατάλληλη, ΑΛΛΑ ΤΑ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ (π.χ. Δημάρχων, Δημαρχευόντων… και οικονομικών μεγαλοπαραγόντων) ΚΡΑΤΟΥΝ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΜΗΡΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΑΝΟΧΗ ΣΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ.

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΜΕΝΟΥΣ, ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ, ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΥΣ.